Checking barcodes
portrait of a friendly smiling storeman in a depot for logistic
portrait of a friendly smiling storeman in a depot for logistic
Checking barcodes
portrait of a friendly smiling storeman in a depot for logistic
portrait of a friendly smiling storeman in a depot for logistic

Prednosti korištenja MBE Fulfillmenta

Većina poduzetnika je povezana istom željom – a to je da svoje proizvode isporuče kupcima čim prije i čim kvalitetnije. Dapače, kad poduzetnik svoj proizvod može prodavati svakodnevno, ta potreba je još izraženija. Zato je tu MBE Fulfillment.

MBE Fulfillment

S vremenom, kako poduzetnik raste događaju se novi izazovi koji su vezani uz logistiku. Skladišta postaju pretijesna, raste potreba za prodajom u druge države itd. i umjesto da poduzetnik ostane fokusiran na ponudu i prodaju, događa mu se da nepotrebno mnogo vremena provodi u skladištu gdje se bori sa logističkim procesima, micanje fokusa sa ponude i prodaje može usporiti rast njegove firme te na kraju logistički procesi koje uspije organizirati često budu manje uspješni nego što to radi MBE koji je usko specijaliziran samo na logistiku. U okruženju E-Commercea postoje dobre mogućnosti za rješavanje  problema logistike i sve popularniji korak je riješiti se suvišne odgovornosti i prepustiti logistiku MBE centrima koji su vanjski logistički partneri.

Mail Boxes Etc. rješenja

MBE centri mogu se pobrinuti za, skladištenje, narudžbe, pakiranje, domaću i međunarodnu dostavu, obradu plaćanja pouzećem, upravljanje povratima i još mnogo toga. Osim što osiguravaju sigurnu logistiku, MBE centri mogu čak donijeti i nekoliko drugih prednosti za tvrtke u e-commerce-u. Stoga smo pripremili pregled najvažnijih prednosti koje, po našem mišljenju, vaš e-commerce mogu staviti korak ispred konkurencije.

MBE Iskustvo i profesionalnost daju snagu

Strah od nepoznatog je prirodan. To se također odnosi na outsourcing logistike.

Za manje i srednje tvrtke odabir iskusnog i snažnog partnera za fulfillment, kao što je MBE samo je korak od najjačih konkurenata na tržištu. A s pravim partnerom se može preuzeti dio njihove dominantne pozicije.

Dugogodišnje iskustvouspostavljeni logistički procesi pomažu u glatkom prijelazu na novi sustav. MBE tim će vam biti na raspolaganju u svakom trenutku tijekom tranzicije koja traje kratko a i poslije tijekom poslovanja. 

Uz MBE Fulfillment se dobiva snaga velikih igrača na tržištu i poboljšava se  pozicija među konkurencijom. Uz MBE Fulfillment uslugu možete povećati ne samo broj svojih kupaca nego i opseg poslovanja.

Brige na stranu i posao naprijed

Nitko nije savršen i svaka tvrtka ima svoje prednosti i nedostatke. Među prednostima nekog e-comercea može biti:

 • jak proizvod
 • dobar marketing
 • snažna prodaja i prodajni tim
 • dobro posložen web shop

ali, teško se u svemu istaknuti, pogotovo ako tvrtka nema dovoljno skladišnih kapaciteta, zaposlenika ili svega ostaloga vezanoga uz logističke procese.

Među slabijim stranama, jednog e-commercea, poput logistike, poduzetnik mora posvetiti više vremena nego što bi trebao. Prednost korištenja MBE Fulfillment usluge je, gotovo potpuno uklanjanje logističkih briga. Dobar partner poput MBE-a ističe se cjelovitom i besprijekornom logistikom, zbog čega će robu sigurno uskladištiti, pripremiti i isporučiti kupcu u roku od 24 sata ako se izabere Expres opcija dostave ili 24 – 72  sata ako se izabere Economy opcija dostave. Poduzetnik se uz MBE može više posvetiti, prodaji,marketingu te ostalim aktivnostima koje donose novac i rast njegovoj firmi.

Brzina i „Sezonski Peakovi“

Dobro korisničko iskustvo možda je najvažniji faktor koji će uvjeriti kupca da se u budućnosti vrati web shopu na kojem je obavio kupovinu. 

Među odlučujućim faktorima povratka kupnji u web shop su:

 • točno složeni artikli koje je naručio
 • očekivano vrijeme isporuke koje je odabrao (Express 24 sata ili Economy 24-72 h)

Točnost složenih artikala i dogovoreno vrijeme isporuke utječe na odluku do 87% online kupaca da ponovno kupe od trgovca. 

Tijekom godine postoje dani koji su zahtjevniji za narudžbe od drugih. Tu spadaju, na primjer;

 • Ponedjeljak, kada se obrađuju narudžbe od vikenda
 • Razne prodajne akcije
 • Black Friday
 • Popularna božićna sezona
 • Rasprodaje nakon nove godine

Prednost kvalitetne MBE Fulfillment usluge je što su procesi postavljeni tako da „peakovi sezone“ ne predstavljaju nikakav problem jer MBE centri imaju custom made informacijski sustav za vođenje skladišnog poslovanja koji je podešen po najvišim standardima i popratnu tehnologiju te dovoljan broj zaposlenika na raspolaganju. 

Za brzu dostavu imamo dogovorene transportne linije u nekoliko zemalja s našim partnerima i dobre dogovore s kurirskim tvrtkama za last mile dostavu, čime osiguravamo da svaki kupac bude zadovoljan.

MBE Suvremeni informacijski sustav i tehnologije

Informacijski sustavi i automatizacija procesa pomažu osigurati učinkovitu logistiku. Za e-commerce, samostalno osigurati informacijski sustav za vođenje skladišnog poslovanja i popratnu tehnologiju može biti vrlo skupo i ponekad gotovo nemoguće.

Prednost korištenja MBE Fulfillment usluge je pristup tehnologijama koje smanjuju troškove a u isto vrijeme, čine procese učinkovitijim . Kvalitetan partner kao što je Mail Boxes Etc. je kreirao vlastiti informacijski sustav za vođenje skladišnog poslovanja koji je prilagođen e-commerceu, što uvelike pojednostavljuje outsourcing.

Primjerice, zahvaljujući Mail Boxes Etc. informacijskom sustavu može se u stvarnom vremenu od 0-24 (cloud rješenje) pratiti:

 • stanje robe na zalihama
 • statuse svih narudžbi za robu koja dolazi na MBE skladište
 • Statuse obrade svih narudžbi koje su došle na klijentov web shop
 • Statuse slaganja narudžbi (komisioniranje)
 • Status (tracking number) svake pošiljke na službenoj MBE stranici

MBE klijent korištenjem MBE Fulfillment usluge, može profitirati samo od tehnološke prednosti koju dobiva od MBE-a, što im daje značajnu prednost pred konkurencijom.

MBE Suvremeni informacijski sustav i tehnologije

Za manje novca, više prednosti

Niže ćemo navesti neke od osnovnih stvari s kojim se tvrtka treba nositi ako sama želi raditi skladištenje;

 • Najam skladišnog prostora
 • Režije
 • Informacijski sustav za vođenje skladišnog poslovanja (SW)
 • Popratna tehnologija koju zahtjeva Informacijski sustav za vođenje skladišnog poslovanja  (Scanneri, printeri i prateća IT tehnika)
 • Plaće zaposlenika
 • Zaštita na radu za skladišne zaposlenike
 • MTU
 • Video nadzor skladišnog prostora
 • Alarmni sustav
 • Zalihe praznih euro paleta
 • Osiguranje skladišnog prostora
 • Osiguranje zaliha u skladišnom prostoru
 • Police za slaganje robe
 • Paletni regali za slaganje robe na paletama
 • Paletari
 • Viličari
 • Troškovi ambalažnog materijala

Štoviše, ako se popisu doda i transport te last mile delivery, logistika može značajno utjecati na prihod tvrtke. MBE Fulfillment pomaže u izbjegavanju više navedenih troškova.

S gledišta transporta, MBE centri za dostavu imaju dogovorene transportne linije s partnerima koje svakodnevno voze u nekoliko zemalja, te imaju povoljnije cijene kod nekoliko kurirskih tvrtki na temelju veće količine narudžbi.

Također, MBE ima dovoljno velika skladišta, dobro uhodane zaposlenike i procese postavljene za smanjenje troškova. Za e-commerce usluga MBE Fulfillmenta može značiti ne samo manje briga nego i znatno niže troškove.

Lakše poslovanje uz MBE Fulfillment

Veći doseg, više kupaca

Širenje e-commercea na međunarodna tržišta jedan je od najaktualnijih trendova u području e-trgovine. Bilo da tražite prilike za proširenje ili planirate prodaju u inozemstvu u budućnosti, usluga MBE Fulfillmenta može biti rješenje.

MBE centri imaju know-how o pravilima dostave u inozemstvo, što će vam uštedjeti sate ili čak dane proučavanja stranih web stranica. Osim toga, već imaju uspostavljenu međunarodnu mrežu , tako da širenje u bilo koju zemlju ne bi trebalo biti problem s pravim partnerom.

Lakše poslovanje uz MBE Fulfillment

Cilj naših usluga prvenstveno je olakšati Vam poslovanje. Oslanjamo se na složene usluge koje se mogu prilagoditi potrebama MBE klijenata.

Mail Boxes Etc.grupacija posluje u Europi i svijetu već više od 30 godina, naše dugogodišnje iskustvo ogleda se u kvaliteti usluga koje nudimo.

Korištenjem usluge MBE Fulfillment, uštedjet ćete puno vremena, posebno zahvaljujući našem informacijskom sustavu za vođenje skladišnog poslovanja s kojim se povezujete putem API-ja i u svakom trenutku možete provjeriti koliko robe imate na skladištu, kako se obrađuju vaše narudžbe, pratiti pošiljke i još mnogo toga.

MBE Fulfillment popraćen je ne samo vrhunskim informacijskim sustavom za vođenje skladišnog poslovanja  već i brojnim ulaganjima u najsuvremenije tehnologije te redovitim proširenjem skladišnih kapaciteta. Uvijek smo spremni za vrhunce sezone, gdje zahvaljujući našoj brzoj i automatiziranoj liniji za komisioniranje možemo spakirati tisuće narudžbi unutar jednog dana.

Pakete isporučujemo unutar 24 sata ako se izabere Express opcija dostave ili 24 – 72  sata ako se izabere Economy opcija dostave, čemu pomažu svakodnevne transportne linije od naših partnera koje voze diljem Hrvatske i Europe. Dostava zadnje milje odvija se kroz suradnju sa širokim portfeljem kurirskih tvrtki, zahvaljujući čemu možemo osigurati brzu dostavu u gotovo sve zemlje svijeta.